Blogi postaus

Päätös

Tähän väliin hieman pienempi postaus. Olin 2,5 viikkoa odottanut työeläkeyhtiöstä päätöstä työkyvyttömyyseläkkeestä. Arvioitu käsittyaika on 2-4 viikkoa. Koko tämän viikon ollut tunne, että päätös tulee. Olin jo varautunut sen tulevan hylättynä pois. Koska olen kuullut todella monen joutuneen hakemaan sitä monta kertaa. Kesken puhelinpalaverin vammaispalveluiden kanssa henkilökohtaisen avun tarpeesta kilahtaa viesti ”sinulle on päätös elosta”. Kauhulla alan kirjautumaan omille sivuilleni eloon. Siellä se sitten on, päätös toistaiseksi voimassa olevaan työkyvyttömyyseläkkeeseen. Tunteet sitä kohtaan on todella ristiriitaiset. Tiedän ettei minusta ole työelämään enää, mutta toisaalta kova suru siitä, että rakastamani lähihoitajan työ oli nyt sitten tässä. Soitin työnantajalleni asiasta, hän kirjoittaa irtisanoutumispaperit ja minun ei tarvitse kuin allekirjoittaa se. Ja sitten se on siinä, 14 vuotta lähihoitajan uraa takana.

Aikaisemmin mainitsemani henkilökohtaisen avustajan tarpeen arviointi puhelu oli tänään. Siitä saan päätöksen viimeistään 11.12. Saisin apua kodinhoidollisiin töihin, kaupassa asiointiin, uimahalliin jne. Vielä odotan myös Kelasta päätöstä toimintaterapian ja fysioterapian suhteen. Sitten kun nää kaikki päätökset on tullut helpottaa tää odottelu ja saisin aloitettua kuntoutuksen taas.

Kävin koiran kanssa lenkillä, ei juuri ketään kävelyllä ja sain aivan rauhassa kävellä koiran kanssa ja nollata ajatuksia. Vaikka väsytti, haukotellen kävelin, mutta mä tein sen! Nyt loppu ilta lepoa ja odottelua että pääsen huomenna taas ihmistenilmoille ja myymään leivonnaisia.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 🌺

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mietteitä

21/11/2020

Vastauksia

03/12/2020