Blogi postaus

Vastauksia

Tässä tekstissä vastaan teidän kysymyksiin.

Minulta kysyttiin käsien ja jalkojen toiminnasta. Vasenpuoli kärsi halvauksesta aivoinfarktista. Alkuu jalka oli kömpelö ja tasapainoa piti kokoajan huomioida, jouduin keskittymään kävellessä kokoajan vasemman jalan liikkumiseen. Pikku hiljaa jalka alkoi kuntoutumaan. Vielä se ei kokonaan kunnossa ole, varsinkin väsyneenä korostuu kömpelyys ja horjahtelut sekä jalkaterä kääntyy silloin sisälle päin. Odotan Kelasta päätöstä fysioterapiasta, toivottavasti saisin sitä! Sama juttu myös vasemman käden kanssa. Tällä hetkellä se on kömpelömpi, hienomotoriikka huonompaa. Joka korostuu väsyneenä. Tavarat tippuu usein käsistä.

Kysyttiin myös kuinka jaksan leipoa ja hoitaa kotia. Esimerkiksi tänään heräsin pojan kanssa klo 7, samalla kun poika valmistautui kouluun lähtöön leivoin. Kun sain pojan kouluun nukuin 3h, jonka jälkeen huilasin ja join rauhassa kahvit. Iltapäivällä leivoin pipareita ja tein lihapullia ruuaksi. Vielä leivoin porkkanapiirakan lopuksi päivää. Loppu illan taas huilaan ja lepään. Onhan mulla tuo mies joka auttaa kodinhoidossa myös. Eli tekemisen jälkeen lepään/nukun. En leivon montaa tuntia putkeen. Se päivä kun olen myymässä tuotteita on ihana päivä, sillä pääsen näkemään ihmisiä. Vaikka onkin todella raskasta olla ihmisten kanssa tekemisissä, vie voimia paljon mutta se myös antaa minulle sosiaalistaelämää. Seuraava päivä kuluukin yleensä nukkuen ja leväten.

Joulun odotusta meillä odotetaan jo kovasti, varsinkin poika odottaa. Kotiin joulua teen pikku hiljaa. En ota stressiä! Jos suutarin lapsella ei oo kenkiä, voi olla että meidän joululaatikot tekee Saarioisten äidit 😂 joulu pyhitetään vain perheen kanssa olemiseen.

Kysyttiin myös mieheni suhtautumista sairastumiseen. Aluksi tietysti oli järkyttynyt ja peloissaan. Huolehti kovasti minusta miten kotona pärjään yksin tai pojan kanssa. Pikku hiljaa alkoi nähdä että kyllä mä pärjään. On elänyt mun kanssa tätä sairastumisen taivalta. Häneltä kun kysyttiin mitä mieltä on kun sain työkyvyttömyyseläke päätöksen, sanoi hän että on jo totuttautunut kaksi vuotta ajatukseen.

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Päätös

26/11/2020

Arki ja etäkoulu

08/12/2020