Blogi postaus

Naistenpäivä

Eilen vietettiin naistenpäivää. Yleensä mieheni ei lahjoja ostele, mutta eilen hän yllätti. Tuli kaupan kautta mukanaan kimppu valkoisia ruusuja ja mun rakastamaa Daim-kakkua. Nää harvinaiset ja ihanat eleet osoittaa miten hän mua oikeasti rakastaa, vaikka en ole sitä koskaan epäillyt. Onhan mun sairaus vaikuttanut meidän suhteeseekin. On menettämisen pelkoa, sairautta ja sen tuomaa persoonan muutosta kohdallani. Sovittuja asioita joudutaan perumaan väsymykseni takia, olen useammin kärttyinen (koska väsynyt), muistiongelmat, ajokortin menetys, jaksaminen kodinhoidossa. Myös kivut vaikuttaa. Silti mies jaksaa olla rinnallani. Vaikka välillä hänkin sanoo sellaista mitä ei oikeasti tarkoita ja kuitenkin saa mieleni pahoilleen. Nytkin loman jälkeen olen tehnyt vain pakolliset asiat kun en jaksa muuta. Eilen otin aina päiväunet kun se oli mahdollista. Tänäänkin tuntuu, että päiväunet jossain vaiheessa tekee terää. Jaksaa sitten loppu viikolla leipoa perjantaiksi. Seuraavat pari päivää mies on iltavuorossa ja minulla vetovastuu pojasta. Meillä seuraavat päivät syödäänkin einesruokia.

Yli viikon tauon jälkeen pitäisi salille lähteä käymään. Jospa huomenna? Viimeistään torstaina. Silloin aamusta tulee mun uusi toimintaterapeutti ja aloitetaan hänen kanssaan uudestaan mun elämä tasapainoon saaminen. Väsymyksen ja levon tasapainotus. Torstaina myös fysioterapia. Jos joskus saataisiin akka jonkinlaiseen kuntoon.

Sain viime viikolla kirjeen kirurgianpolille toimenpide arvioon. Ja mä niin odotin, että kainalo olisi saanut jo vihdoin puukkoa ja ongelma olisi pois. Mutta vielä täytyy odottaa. Myös navan viereinen patti otetaan pois, olen Tk:n toimenpide jonossa. Jos sieltä tulisi aika jo pian. Tänään oli myös INR päivä. Mies aina ottaa näytteen ja tänäänkin vietiin kauppareissulla labraan. Viime aikoina INR ei oo oikein pysynyt kohdillaan. Ollut 1.9-2 ja normaalisti se on ollut 2.5-2.9 välillä. Vaikka ruokailussa ei ole muutoksia, en tiedä mistä johtuu. Yksi puolikas tablettikin lisättiin mutta sekään auta.

Saatiin jatkoa perhetyöntekijälle. Pojalla ilmeisesti ADHD-lääke ei enää vaikuta ja se heijastuu koulussa käyttäytymiseen ja kotona. Kokeiden numerotkin tippuneet kun ei jaksa enää keskittyä. Kotona välillä ei meinaa jaksaa kun poika ei tee niin kuin sovitaan, on hälläväliä asenteella, kokoajan itse pitäisi olla askeleen eteenpänä hänen pään seuraavista liikkeistä. Koululääkäri aika saatiin 22.3, jos lääke vaihtuu sekin tuo omat haasteensa ennen kuin toivottu lääkevaste saadaan. Koulukiusaamisesta ollut nyt viime aikoina paljon puhetta. Sunnuntai iltana poika ei saa nukuttua koska pelkää mennä koulun koska muutama koulukaveri haukkuu häntä ja keksii sukunimestä muunnelmia esimerkiksi ”huora” oli yksi. Se onneksi selvitettiin koulussa. Toivottavasti ei vaan jatku enää tää. Pojan kanssa muutenkin ollaan kiusaamisesta juteltu, se että meidän poika ei kiusaa eikä hänkään kiusaa ketään.

Vielä naistenpäivään palatakseni kävin eilen MJ Cosmetics Marjaanalla ripsihuollossa. Nyt on taas aivan ihanat huolitellut ripset. Mä kun en tykkää meikata, olen aina huolitellun näköinen. Kosmentologi on aivan ihana ihminen. Suosittelen käymään jos et ole jo käynyt.

Tänään taidan soittaa isälle. Jos hän jaksaisi hetken jutella, että kuulisin edes hänen äänensä. Kova ikävä Mikkelin perhettäni. En pääse äidin ja veljen luo enkä isää katsomaan palvelutaloon tän helvetin Koronan takia. Voi kuinka monta pitkää viikonloppua olisin sielläkin jo käynyt. Isälle lähetin muutaman suklaapatukan pohjoisesta, isä kun on samanlainen herkkusuu kun minkäkin niin varmasti ilahtuu.

Kuka haluaisi tulla siivoamaan? Eilen suunnittelin että tänään on se päivä, no ei taida ollakaan kuin varsi-imurilla imurointi vain. Jos en jostain saa tänään sitten mitään piristysruisketta ja illalla on koti puhdas 🤔 onneksi lakanat vaihdettiin ennen reissua, niin niitä ei nyt tarvii olla vaihtamassa. Eli imurointi ja lattioiden pesu riittää. Entisenä himosiivojana tää on todella kovaa kun en jaksa huolehtia kodista niin kuin ennen.

Jes! INR vastaus tuli ja nyt se on 2.8! ☀️

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suuntana koti

06/03/2021

Nukkumista

13/03/2021