Blogi postaus

Väsymys sanelee elämän

Moni ei arvaa kuinka voimakas aivoväsymys eli latinaksi fatiikki on. Se että nukunko mä tunnin vai 10, ei poista sitä väsymystä. Monikin sanoo että nukut liikaa?? Lääkäri ja neuropsykologi oli kyllä sitä mieltä, että sillon pitää nukkua kun nukuttaa. Oli se sitten tunti tai 10. Viime yön unet oli 13h ja olo on vieläkin aivan hirveä. Aivot aivan unessa, sohva vetää puoleensa. Tänään piti vaikka mitä tehdä, mutta enpäs teekään. Sen mä teen tänään, että lähden koiran kanssa pitkälle lenkille. Ja jatkan yläkerran siivoamista, siltä osin kun jaksan. Koska alku viikosta onkin sitten taas jo alakerran siivous edessä. Tänään eniten mielekkäin tekeminen olisi mennä makuuhuoneeseen ja vetää peitto korville ja nukkua. Mutta en voi sitä tehdä kun mies lähtee töihin ja oon vastuussa tuosta pojasta, pojasta joka viime aikoina on meidän vanhempien hermoja koitellut. Läksyjen valehtelusta, niin että väittää ne jo koulussa tehneen ja ei ole edes kirjat mukana että voisi tarkistaa. Aamulla sitten kun herännyt ennen meitä syönyt salaa karkkia. Huomenna hän lähtee kaupasta itse omilla rahoilla ostamaan uuden tilalle ja hänen karkkipäivä on sitten ohi tältä päivältä. Onneksi maanantaina on koululääkäri, jos saisi vaihtoon ADHD-lääkkeen ja poika jaksaisi keskittyä taas. Ja alkaisi kokeet menemään paremmin.

Ja ei helpoksi tee tätä kuviota se kun on huoli myös isästä Mikkelissä, joka siellä palvelutalossa on. Se kun ei pysty mennä katsomaan, kun tämä korona on. Ja varsinkin kun viime päivinä isä ollut väsynyt. Tämä ilmeisesti johtuu lääkkeestä ja sen vaihto toiseen on onneksi alkanut. Jospa sitten olisi virkeämpi. Viime yönäkin näin unta isästä. Vietettiin isän kanssa yhdessä päivää siinä unessa. Tuntuu myös pahalta, että äiti ei voi 2-3m lähemmäksi mennä omaa miestään. Ja ilman koronaa olisin joka kuukausi käynyt Mikkelissä viiikonlopun. Jotenkin syyllinen olo painaa vaan mieltä tästäkin asiasta. Vaikka tiedän etten sille mitään voi. Ennen aina soittanut isälle, mutta nyt kun väsynyt puhe on hiljaista, ettei siitä puhelusta varmaan tulisi mitään. Tässä kirjoittamisessa taukoa pidän aina, soitin palvelutaloon. Isä siellä väsyneenä on, eli en pystynyt hänen kanssaan juttelemaan. Onneksi ihana tuttu hoitaja vastasi.

Ja mä nousin sohvalta, pesin pojan lakanat, imuroin. Tehtiin sitten yhdessä pojan kanssa nakkikiusaus uuniin. Kohta päästään syömään. Nyt poika piirtää papalle piirustusta, lähetään pääsiäiseksi se ja vähän namia mukaan laitetaan. Jos ruokailun jälkeen saisin innostumaan pojan mukaan minun ja koiran kanssa lenkille. Saisin juttukaverin, Me molemmat kun ollaan niin ”hiljaisia” 😂

Illaksi suunnitelmissa putouksen katsomista ja herkutellaan poppareilla. Pojan kanssa laatuaikaa kahdestaan. Huomenna sitten leivon munkkeja ja rahkapiirakan kun tilattu sellaiset. Tänään jo leivoin kinkkupiirakan.

Kaiken tän arjen keskellä mä pääsen tiistaina laitattamaan kynnet. Levillä kävin laitattamassa, mutta suoraan sanottuna aivan paskat tuli. Väri lähtee paloina pois jo melkein samana iltana. Pieksämäen kynsistudiossa osataan. Enkä enää mee mihinkään muualle laitattamaan.

Tänä iltana kun mies tulee töistä ja käydään nukkumaan. Menen kainaloon ja voidaan huokaista taas melkein kokonaan tästä viikosta selvittiin. Yhdessä me viedään tätä perhettä eteenpäin. Vaikka polulla on paljon kiviä, me käännetään ne ja päästään jatkamaan yhdessä polkua. Kiitos rakas mieheni ❤️

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Comments

Ajattelinpahan vain ehdottaa
04/04/2021 at 19:13

Hei, Facebookin kautta tämän löysin ja mietin, että kannattaisiko sinun kysyä lääkäriltä ADHD-lääkkeitä? Minulla on ADHD ja minulla siihen liittyy mm.
äärimmäisen voimakas väsymys. Stimulantit auttavat monia keskittymään, muistamaan ja jaksamaan. Niitä määrätään ADHD-ihmisten lisäksi esim. CFS-potilaille.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkea, arkea

16/03/2021

Viikko aluillaan

23/03/2021