Blogi postaus

Viikko aluillaan

Viikonlopusta selvitty, aika paljon tuli yöunta nukuttua. Maanantai alkoi salille menolla, mutta nukuinkin, koska yön valvoin miltein kun poika ei saanut nukuttua. Taksilla hurautin hakemaan pojan koululta lääkäriin. Siellä nyt saatiin ADHD lääkitys vaihtoon, yöksi melatoniinia. Koska oli hyvä aloittaa uusi lääke maanantai iltana, piti mennä erikseen taksilla apteekkiin. Eli eilen meni viisi taksimatkaa multa, niitä kuukaudessa mulla on 24. Uusi lääke ei ole kelakorvattava ennen kuin lääkärinlausunto on mennyt kelaan ja sitten siellä tekeevät päätöksen ja sen jälkeen tulee uusi kelakortti ja saa sen jälkeen korvauksen. Alkuannos uutta lääkettä viikoksi maksoi 20€, ensi viikolla nousee annos hoitotasolle ja se maksaa sitten 76€ kuukauden lääkkeet. Tämän hetkinen lääke mikä on ollut aloitetaan ensi viikolla pienentämään annosta ja joutuu ostamaan sitäkin uuden purkin uudella annoksella. Ja se on sitten satanen selällään. Mutta jospa tästä lääkkeestä olisi apua! Olisi helpotus pojalle itselleen sekä meillä ja koulussa jaksaisi keskittyä. Uusi ADHD lääke voi väsyttää, ja se otetaan illalla, lisäksi sai eilen vahvemman melatoniinin ja poika nukkui taas koko yön niinkuin ennen tätä viikon kestänyttä univaikeuksia.

Tänään tiistai alkoi normiaskareilla. Muutaman kanttarellipiirakan leivoin aamusta ja sen jälkeen muutaman tunnin unet nukuin. Nyt on ollut jo paljon virkeämpi olo kuin viimeiseen kahteen viikkoon. Tällä viikolla on muutamia menoja ja lauantaiksi leipomista Kirpputori Ferialle. Mutta aion myös levätä. Torstaina tulee mun toimintaterapeutti ja perjantaina olisi kirurgianpolille aika. Arvio siitä avataanko mun kainalo ja poistetaan sieltä kaikki paska märkä. Mä kävin taas kynnet laitattamassa. Pohjoisessa laitetut oli aivan hirveät ja ne ei kestäneet yhtään. Pieksämäellä osaa Maria laittaa ihanat erikoiskestävät geelilakkaukset.

Nyt kun olo ollut virkeämpi, oon jaksanut koiran kanssa lenkkeillä. Ollut ihanan virkistävää ja kevät aurinko lämmittää ihanasti. Koiralle tein tänään pohjavilla harjauksen ja lähti kamalasti karvaa. Maanantaina vien paikalliseen lemmikkispa:han Roopen pesuun, siistimiseen ja kynnet leikataan. Lemmikkispa Häntähirmut on saanut meidän kynsienleikkuu kammoisen koiran antamaan leikata kyntensä ilman rauhoitusta. Ennen jouduttiin eläinlääkärissä leikkuuttamaan rauhoituksessa. Ei enää!

Oon tajunnut tässä viime viikkoina, että liika on aina liikaa ja pitäisi antaa itselleen aikaa toipua, jos on ollut paljon tekemistä. Tää on vielä vaiheessa. En oo oppinut vieläkään. Tätä työstetään toimintaterapiassa. Se, että oon aina ollut kova menemään hoitamaan asioita. Onkin nyt vaikeampaa. Jo siksi etten voi vaan käynnistää autoa ja lähteä kaupungille asioille. Nyt täytyy miettiä että matkat riittää koko kuukaudelle, täytyy miettiä miten saan monet asiat hoidettua kerralla, harvemmin tämä onnistuu. Myös se että saan aikataulut oikein, että taksit tulee oikeaan aikaan, ei tule päällekkäisyyksiä on aina oltava kalenterissa mulla. Myös muistilaput, ihan pienistäkin asioista joudun laittamaan. Saiskohan kelakorvauksena muistivihkoihin avustuksen? 🤔😂 Niitä nimittäin kuluu aika paljon!

Jotenkin tää valo ja kevään tulo saa mielen virkeäksi. Ostin ihanan pääsiäiskorin keittiönpöydälle mihin muutamia suklaamunia ostin pojalle palmusunnuntaiksi. Virpomaan kun tänäkään vuonna pääse, virpoo hän minut livenä ja mummo etänä 🐣 Tää valo saa sisällä kukatkin kasvamaan ja kukoistamaan. Kukat on mun voimavaroja, huonekasvit ja keittiönpöydälle aina pitää olla leikkokukat. Vielä hetken saa olla naistenpäivänä saadut ruusut kun vielä niin kauniina on, mutta viikonlopuksi pitää ostaa uusi kimppu piristykseksi 🌺

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ☀️

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pelko

26/03/2021