Blogi postaus

Mieliala ja virkeys

Tämä viikkoa on alkanut aika hienosti. Alkuviikosta olen levännyt ja ollut vain. Ei ole juurikaan pahempaa väsymystä ollut. Kevät aurinko lie tähän selitys? Kelit on niin kauniita, olen koiran kanssa ulkoillut enempi, kuin yleensä. Viime yönä heräsin klo 3 ja sen jälkeen en saanut enää unta, joten hyvä hetki leipoa. No kesken leipomisen alkoi sitten väsymys painamaan ja odotin sitä hetkeä että poika lähtee kouluun ja minä pääsen nukkumaan. Otin koiran mukaan ja menin yläkertaan makkariin nukkumaan. Ennen kun aloin odottamaan unta, sain varattua ajan korona- rokotteeseen ja se onkin heti maanantaina. Ja mikä ihaninta naapuri ilmoitti että pääsen hänen kyydillä kun hänellä aika melkein samaan aikaan. Ihania ihmisiä on jotka ajattelee mua vaivaista. No en mä sit kauaa saanut nukuttua, oli jotenkin levoton olo. Kahvin keittoon ja koiran kanssa ulos. Ennen sitä laitoin pizzataikinan kohoamaan. Leivoin tällä kertaa myös pizzaa myyntiin.

Jotenkin outoa kun olen ollut virkeä ja jaksanut paljon. Mieliala ollut myös todella hyvä tällä viikolla. Kaikki jotenkin vain mennyt suunnitelmien mukaan. Mikään ei ole ahdistunutkaan. Saa nähdä miten viikonloppu kun nyt olen ollut virkeä, kostautuuko se sitten. Mutta kovasti odotan jo huomista myyntipäivää ja nään taas tuttuja ja uusia ihmisiä. Samalla saa tehdä kirpparilöytöjä, jospa jotain mukavaa löytyisi. Ehkä hieman ahdistusta/pelkoa aiheutti tänään kun soitin leikkausjonohoitajalle, hän oli varannut mulle verikokeisiin ja keuhkokuviin ajan, jotta olen valmiina toimenpiteeseen heti kun aika löytyy. Todennäköisesti toukokuun puolen välin aikaan se olisi. Aloin jo miettimään elämää sen leikkauksen jälkeen, miten kipeä kainalo on ja sitä että aika hissukseen tekemättä juuri mitään joutuu olemaan. En pysty alkuun varmaan edes koiran kanssa lenkkeillä, laittaa ruokaa ja en pysty siivoamaan 😱 hajoaakohan mun pää sitten jo heti parin päivän jälkeen tylsyyteen. Telkkari varmaan on kovalla käytöllä.

Meinasi vallan unohtu kertoa mitä tiistaina tein. Aloin aamulla leipomaan pullaa ja vein ne pojan luokkaan oppilaille ja opettajalle pillimehujen kera. Mukavaa antaa heillekin piristystä kouluarkeen. Koululaisetkin tarvitsee piristystä ja kannustusta keskellä tätä korona-aikaa. Oli kuulemma ollut oppilaille mieleinen ylläri. Pienillä asioilla voi saada paljon hyvää aikaan. Meinaan myöhemminkin leipoa heille. Vaikka jos vaan pystyn (leikkauksen takia) ennen kuin lukuvuosi päättyy, leipoa heille taas.

Pojasta puheenollen, on ollut aika haastavaa meidän arki nyt kun lääke hänellä vaihdossa. Arkipäiväisistä asioista saadaan aikaan riitaa. Mikään ei tunne menevän jakeluun tämän pienen nelosluokkalaisen pääkoppaan. Millon mikäkin päivä on läksykirjat koulussa. Millon on ollut kavereiden kanssa riitaa, millon kiukutella vaikka mistä asioista. Tänään hänen kanssaan keskusteltu vakavasti. Uhkana lähteä puhelin, pelit ja telkkari kuukaudeksi pois. Jospa kiristys ja lahjonta auttaisi? Tai sitten ei. Lääkärikin soitti tiistaina. Pojan EKG oli ollut hyvä ja nyt uutta lääkettä ja vanhaa (pienemmällä) annoksella jatketaan. Toiveissa olisi lääkkeen vaikutus alkaisi tässä parin viikon sisällä. Kuukauden päästä lääkäri taas soittaa miten menee. Toivon että silloin voin sanoa meillä menee hyvin!

Jotenkin tää rankka aika on saanut enemmän kaipaamaan miehen kanssa yhteistä kahden keskistä lomaa jossain. Meillä onkin suunnitteilla, juhannus viikolla mennään jonnekin muutamaksi päiväksi kahdestaan. Itse toivoisin jonnekin mökille pääsevän luonnon rauhaan nollaamaan. En muista millon ollaan kahdestaan oltu reissussa, aina ollut poika mukana. Mutta tänä kesänä vietetään kahdenkeskistä aikaa. Ja perheenä tehdään Suomessa jokin pikku reissu. Jos korona antaa myöten.

Kohta pitää ruveta jo miettimään kunnallisvaalien vaalikampanjaa. Mielenkiintoista olla ensimmäistä kertaa mukana vaaleissa. Meillä on loistava porukka puolueessa. Toinen toistamme tukien ja tsempatan mennään eteenpäin. Ja se miten ihanasti on otettu mukaan porukkaan. Aina saanut neuvoa ja apua muilta kun suunsa avaa. Tehdään varmasti kaikki yhdessä hyvä vaalityö ja ollaan toistemme menestyksestä onnellisia! Mua ei harmita mikäli en pääse valtuustoon, tää on uusi ja mielenkiintoinen kokemus. Varsinkin nyt kun saanut jatkoaikaa, on ihanaa tehdä kaikkea uutta, kokea kaikkea mitä en välttämättä ”entisessä” elämässäni tehnyt. Ehkä sitä nyt on huomannut, että kaikki mikä ei tapa vahvistaa. Ja ei tarvitse keinutuolissa miettiä miksi en tehnyt sitä ja tätä!

Eletään nyt ettei vanhana tarvitse märehtiä!

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ahdistus

10/04/2021

Kevät ☀️

19/04/2021