Blogi postaus

Kevät ☀️

Viikko alkoi kauniilla kevät päivällä. Aamulla herättiin pojan kanssa ja laitoin hänet kouluun. Tämän jälkeen järjestelin keittiötä. Saatiin uusi isompi vitriini ilmaiseksi ja vaihdoin vanhasta uuteen tavarat. Samalla oli hyvä järjestellä paikkoja. Tämän jälkeen hurautin taksilla laitattamaan uudet geelilakkaukset kynsiin. Koska oli niin kaunis keli, lähdin koiran kanssa lenkillä. Molemmat nautittiin, oli lämmin eikä paljoa liikennettä ollut. Iltapäivällä sitten lähdin naapurin kyydillä terveyskeskukseen ja molemmat saatiin korona-rokotukset. Menin sitten miehen työpaikalle odottamaan että hän pääsee töistä ja käytiin hakemassa orvokkiamppelit torilta sekä eräältä naiselta muutama kukan alku. Ainiin, tulihan iltapäivällä taas puhelu, pojan käyttäytymisestä koulussa. En kohta enää tiedä mitä tuon pojan kanssa tekee. Hänestä on tullut hyvin ylimielinen ja välinpitämätön. Aamulla oli terkkarin kanssa puhelu, jospa lääkäri katsoisi hänen ADHD-lääkitystä miten sitä seuraavaksi muutettaisiin. Toivottavasti tulisi pian tietoa siitä. On nimittäin todella rasittavaa kun 11v on niin ylimielinen kaikkea kohtaan, taistelee kaikkia asioita vastaan, ei usko mitään. Välillä tuntuu, että voisi kädet nostaa pystyyn ja luovuttaa. Torstaina onneksi tulee Perhetyöntekijä, voi hänelle purkaa taas tätä tilannetta. Alkaa olemaan keinot ja konstit taas aika vähissä. Esiteini-ikä myös tässä lisänä, niin ei ole helppoa. Jospa teini-ikä olisi sitten helpompi? Tai sitten ei?

Illan annoin itselleni luvan vain olla. Iltaa kohden alkoi päänsärky iskemään. Taitaa rokotuksesta johtua? Huomenna on päivä etten tee juuri mitään. Tai voi olla että jos vähän leipoisi? Ainakin täytekakkupohja pitää tehdä. Ja ehkä jos kuivakakun tekisi myös. Tai sitten vaan lepään suurimmanosan päivästä. Koiran kanssa kyllä pitää käydä lenkillä, nauttimassa kevät auringosta. Nyt kun enempi kävellyt koiran kanssa on vasen jalka ollut heikompi ja siihen joutunut enempi kiinnittämään huomiota kävellessä. Ja vasen käsikin ollut vähän toistaitoisempi.

Tiistain ja keskiviikon mies onkin iltavuorossa, joten ollaan illat pojan kanssa kahdestaan. Kysyin mitä me syödään kun isä ei ole kotona, oli toiveena makkarakeittoa. Eli sitä siis syödään seuraavat pari päivää. Onneks nyt ei tällä viikolla paljon menoja olekaan, etten väsy liikaa. Torstaina tulee puolen päivän aikaan toimintaterapeutti, jatketaan suunnittelua miten mun päivät saataisiin tasapainoon. Jotta jäisi riittävästi lepoa päiviin. Sitten neljän aikaan tulee sitten Perhetyöntekijä. Eli aamusta pitää leipoa ja sitten kun Perhetyöntekijä on lähtenyt. Jotakin täytyy sitten keskiviikkona jo aloittaa tekemään.

Perjantaina onkin sitten taas se viikon kohokohta kun pääsen Kirpputori Ferialla leivonnaisia myymään. Mies kuskaa mua sinne ja hakee. Käydään sen jälkeen ostoksilla. Käydään Rautiasta ostamassa pyöräteline. Ärsyttää kun pyörät aina pitkin pihaa. Jos ne menisi sen jälkeen telineeseen. Viikonloppuna miehellä on taas iltavuorot ja mulla vetovastuu. Viikonloppu illat kun mies on töissä on mulle vaikeimpia ja väsyttävimpiä. Vaikka poika ei tarvii kokoajan perään katsojaa, pitää mun kuitenkin päivärytmistä ja ruokailusta pitää huolta. Lauantaina varmaan otan pojan mukaan ja mennään mun tulevaa kummilasta katsomaan. En malta odottaa että saan hänet syliini ❤️ ja sitä ihanaa vauvan tuoksua tuoksuttelemaan.

Ainiin, mä saan huomenna lisää viherkasveja. Ne on mun yksi voimavaroista. Niitä on ihana hoitaa ja nähdä niiden kasvavan. Sama on myös kesäkukissa. Niitä tulee aina laitettu pihalle paljon. Vaikka joka vuosi ajattelen etten paljoa laita ettei tarvitse kastella paljoa, niitä löytyy kuitenkin pihan täydeltä. Ollaan tässä asiassa hyvin samanlaisia äidin kanssa. Molemmilta lähtee kesäkukkien laitto aina ”lapasesta”. Meidän kesäkukat ostan tänäkin vuonna torilta Minna Sköniltä. Häneltä saa loistavaa palvelua 🌺 ja näin tuetaan paikallista pienyrittäjää. Niin kuin kunnallisvaaleissa, yksi tärkeimmistä on pienyrittäjien tukeminen. Näin saadaan kunnassa pidettyä monipuoliset palvelut sekä yksikin uusi työpaikka on aina loistava asia. Mahdollisimman vähän työttömiä kunnassa olisi ihanteellinen asia. Ja kun työttömyys vähenisi ostovoima nousisi.

Ainiin meinasi unohtua. Viikonloppuna käytiin Äänekoskella. Saimme tutustua pojan kummin eli mieheni ystävän avopuolisoon ja hänen lapsiin. Saimme nauttia grillauksesta. Oli aivan ihanaa ruokaa. Mikä parasta pääsi valmiiseen pöytään. En muista millon olisin näin päässyt. Itse kun tulee täytekakkuja tehtyä, mutta harvemmin saa niitä syödä mutta nyt sain sitäkin kahvilla. Oli mukava tuntea tervetulleeksi. Ja nyt sitten odotellaan vastavierailulle heitä ☺️

Vielä tää pitää kertoa, että varsin toukokuun alkuun nenälävistykseen ajan. Mulla joskus 8 vuotta sitten oli ja töiden takia jouduin sen pois ottamaan. Olen pitkään halunnut sitä takaisin ja nyt mä sen otan!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Nauttikaa näistä ihanista kevään keleistä! ☀️

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mieliala ja virkeys

15/04/2021

Fiilikset

23/04/2021