Blogi postaus

Uusi viikko ja uudet kujeet

Viikko alkoi sillä, että puhelimeen kilahti viesti Roopen kynsien leikkuu joudutaan perumaan sairaustapauksen takia. Sille ei mahda mitään ja aina saa uuden ajan. Lähdin sitten taksilla viemään Pieksämäen torikahvila Mailuskaan porkkanapiirakkaa ja kinkkupiirakkaa. Siitä sitten suuntasin prismaan ostoksille, ja apteekkiin taas viemässä ison kasan euroja. Piti pojan ja omat lääkkeet hakea. En uskalla ees laskea paljon meillä menee lääkkeisiin rahaa kuukaudessa. Matkalla kävellessäni prismalle tuli puhelu, että huominen leikkaus joudutaan peruuttamaan ja uusi aika tulee noin 2 viikon kuluttua. No sillekään ei voi mitään. Mutta kun olin henkisesti jo valmistautunut leikkaukseen ja sen jälkeiseen toipumiseen. Nyt sitten saa taas odottaa. Jouduin leikkauksen takia olla syömättä verenohennuslääkettä marevania. Tänään sit piti ottaa verikoe miltä se näyttää, jotta tietää taas millä annostuksella sitä ottaa. Mies otti sen ennen kuin lähti töihin ja vei sen labraan. Jotain hyötyä lähihoitaja miehestä on ja olen itse kouluttanut hänet verikokeita ottamaan. Onneksi se oli sentään pysynyt kohdillaan.

Mies kun lähti töihin oli tylsää, ei väsyttänyt joten tilasin taksin 1,5h päästä mua hakemaan kaupungille. Sitä taksia kun ei saa aikaisemmin tilattua. Se kun on vammaispalvelun kautta ja tilaukset tehdään tietystä numerosta. Tää onkin aina rasittavaa näiden taksien kanssa. Välillä jos väsyn voisi taksi hakea aikaisemmin, mutta ei. Torilla oli kuukausimarkkinat. Kävi torikahvilassa juomassa ensin kahvit auringon paistaessa. Siitä sitten menin ostamaan puunkantokorin, entinen kun alkaa olemaan siinä pisteessä että hajoaa minä hetkenä hyvänsä. Jonka jälkeen kävin ostamassa maljaköynnöskukan. Laitan sen rappusten viereen isoon ruukkuun jossa on päällä pajutötterö. Saa sitten sitä pitkin kasvaa. Tosin vielä en istuta sitä kun pakkasöitä luvannut, otan sen aina yöksi sisään. Kävin tekemässä paikallisella Kirpputori Ferialla kierroksen ja sen jälkeen menin grillille syömään makkaraperunat! Sitten olinkin jo valmis lähtemään kotia huilaamaan. Tänään vielä mennään pojan kanssa tokmannille äitienpäivä ostoksille. Hän saa valita mulle sieltä lahjan ❤️

Huomenna sitten käyn taas kynnet laitattamassa ja iltapäivällä käyn yhden leivonnaistilauksen viemässä ja sitten lähden naapurin kanssa Haukivuorelle katajakankaan puutarhalle ihastelemaan kukkia 🌸 onpahan jotain ajanvietettä kun toukokuussa en mene Kirpputori Ferialla leivonnaisia myymään. Pidän sieltä vähän lomaa. Nyt olen luvannut äitienpäiväksi kakkuja tehdä ja sitten pieniä tilauksia ennen kun leikkaus on. Keskiviikkona en sitten tee yhtään mitään, miehelläkin silloin vapaa päivä. Ehkä vähän siivotaan yhdessä, ei muuta. Torstaina sitten on toimintaterapeutin käynti ja myöhemmin illalla on Tupperware kokous. Sinne onneksi pääsen naapurin kyydillä. Pääsen aikuisten seuraan! Ihmisten ilmoille! Perjantaina menen sitten iltapäivällä kummipojan perheen luona käymään. Ja sitten viikonloppuna leivon kakkuja. On niin outoa kun ei tarvitse miettiä mitä leivon tällä viikolla myyntiin. Jotenkin tuntuu että tulee jo ihan vieroitusoireita asiasta. Mutta otan tän kuun levon kannalta.

Roopen kanssa lenkkeilen, nautin keväästä ja siitä että saan levätä. Kesällä sitten on varmaan aika paljon tilauksia mutta teen minkä pystyn ja Ferialla käyn silloin kun mies ei ole lomalla. Sitten kun hän on lomalla en tee itsekään töitä silloin. Pyhitetään loma-aika vain perheelle. Haaveissa olisi myös tehdä miehen kanssa kahdestaan pieni reissu jossain pohjoisessa päin mökillä. Kesäkuun alkuun varasin kahden yön kylpyläloman katinkultaan. Mennään juhlistamaan mun synttäreitä. Ite en varmaan leikkauksien takia pääse uimaan mutta nautin muuten siellä olosta. Ja Roopekin pääsee ekan kerran hotelliin mukaan. Nukkumaan hotellin pehmeisiin sänkyihin 😀

Äitienpäivänä me lämmitetään pihasauna, lauantaina eka siivotaan se talven jäljiltä. Ja perinteisesti äitienpäivänä meillä syödään pakastekakkua, poika kun aina haluaa prinsessa kakun 😁 noh. ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä”

Ihanaa viikkoa kaikille! Pysykää terveinä.

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vappuviikko

28/04/2021

Kesä 🌻

16/05/2021