Blogi postaus

Kes√§ ūüĆĽ

En ole hetkeen t√§nne kirjoittanut. Toukokuu alkoi ja kes√§ edess√§. √Ąitienp√§iv√§ viikonloppu oli aika kiireist√§, oli √§itienp√§iv√§ kakkujen tekoa, my√∂s omalle perheelle tein suklaak√§√§retortun. Sain ihania lahjoja perheelt√§ni. Mik√§ parasta, l√§mmittimme t√§lle kes√§√§ ekaa kertaa ulkosaunan. Muuten olen aika paljon viett√§nyt aikaa vain oleskeluun ja nukkumiseen. En ole leiponut paljoa, ja en ole k√§ynyt Kirpputori Ferialla leivonnaisia myym√§ss√§ t√§ss√§ kuussa. Olen ottanut aikalailla levon kannalta. Vaikka kova polte leipomaan on. Leikkaus piti olla alkukuusta, mutta se peruuntu. Nyt odotellaan uutta aikaa joka voi menn√§ kes√§kuulle. Juuri kun kes√§ll√§ en olisi toivonut toipumisaikaa. Ja viel√§ jos tulee hellekes√§ niin saa n√§hd√§ miten sitten paranee.

Mä niin odotan kesää sitä ettei ole niitä arkirutiineja. Nyt ollut ihanaa kun pojalla ollut neljä vapaapäivää ja saatu olla perheenä yhdessä, ollaan saunottu ja nautittu vain. Ollaan nukuttu pitkään, paitsi ei poika. Hän kun on sellainen aamuvirkku. Jos kesälomalla nukkuisi sitten pidempää. Ollut kauniita lämpöisiä kelejä. Poika on ollut melkeinpä päivät pihalla kavereiden kanssa. Ei ole tullut kuin syömään välillä. Ja joo, ollaan menty aika eines pohjoisille ruualla, mikä vaan nopeasti mikrossa lämpiää. Ja eilen illalla uudella airfryerilla tehtiin pojan kanssa grillimakkarat. Oon rakastunut tohon laitteeseen. Ei tarvii helteillä ensin esilämmittää uunia ja sitten odottaa että ruoka siellä valmistuu. Nyt tuolla saa 10-20min ruuan lautaselle. Eilen myös iltapalalle lämmitin pakaste yrttipatongin siinä. Se laite on mun pelastus! Tosin tänään uhrauduin ja nyt on makaroonilaatikko uunissa, jotta ei tarvitse miettiä muutamaan päivään mitä syödään.

Mulla oli eilen todella energinen olo. Laitoin kes√§kukkia pihalle, m√§ oon ‚ÄĚkukkahullu‚ÄĚ tykk√§√§n niin kovasti kes√§ll√§ ett√§ pihalla on kukkia, niit√§ on sitten kiva aina kes√§iltana k√§yd√§ kastelemassa ja tehd√§ kierros. Ja nyt kun kelit l√§mpeni ja aurinko paistaa alkaa taas minun ja koiran lenkkeilyt. K√§ytiin eilen kunnon lenkill√§, laitoin itelleni musiikit korville ja k√§veltiin. Teki hyv√§√§! Musiikki on ollut aina my√∂s minun yksi voimavara. Tosin aivoinfarktin j√§lkeen ehk√§ en niin paljon pysty kuuntelemaan musiikkia kuin ennen. Ehk√§ se melu tekee nyky√§√§n pihaa. Ja toinen mit√§ tein ennen paljon on laulaminen. Se on j√§√§nyt infarktin j√§lkeen l√§hes kokonaan pois. Vaikka se oli minulle t√§rke√§√§ ennen, en ole kyll√§ edes kaivannut sit√§. Todella paljon j√§√§nyt pois el√§m√§st√§ asioita infarktin j√§lkeen. Aikut mit√§ olen j√§√§nyt kaipaamaan on ajokortti ja autolla ajaminen. Se vapaus liikkua. T√§ss√§ kuussa mulla on en√§√§ 1 taksimatka j√§ljell√§ ja se jo ahdistaa miten p√§√§sen minnekin menem√§√§n. T√§ll√§ hetkell√§ se on ahdistavinta. Tied√§ aina mist√§ uskaltaa kysy√§ kyyti√§. Onneksi nyt ensi viikon menoihin on kyydit j√§rjestyksess√§. Yst√§v√§ auttaa mua tiistaina ja hakee Tk:sta sek√§ menn√§√§n yhdess√§ kahville. Ei olla pitk√§√§n aikaan n√§htyk√§√§n. Jotenkin vaan oman fiiliksen ja kyytiongelmien takia sosiaaliset kanssak√§ymiset v√§hille j√§√§neet. Lauantaina olisi ollut torip√§iv√§ ja meid√§n puolueen kunnallisvaaliehdokkaita oli paikalla. No, sinnek√§√§n en p√§√§ssyt sitten menem√§√§n. Saatiin perjantaina √§√§nestysnumerot ja min√§ sain numeron 81. Vaality√∂t√§ en hirve√§n suuresti tehd√§, siihen ei voimavarat riit√§. Mutta jos muutaman √§√§nen saisin olisin tyytyv√§inen. Ja viel√§ tyytyv√§isempi jos valtuustoon p√§√§sisi. Saisi ajaa kunnan asioita kohti parempaa.

Oon varannut perheelle pienen yllätyksen, eli mennään kesäkuun alussa kun koulu loppuu pojalta. Me lähdetään viikonlopuksi katinkultaan rentoutumaan ja mun ikääntymistä juhlistamaan. Roopekin lähtee mukaan. Ihanaa lähteä taas pieneksi hetkeksi pois arjen keskeltä. Nauttimaan perheen kanssa olosta. Muita kesäloma suunnitelmia kun ei vielä ole uskaltanut tehdä. Ennen juhannusta miehellä on muutamana lomapäivä, jos silloin kävisimme pienen reissun tekemässä mikäli mun leikkaus ei ole juuri silloin. Pidempi loma miehellä on vasta heinäkuun puolessa välissä, mutta ei ole vielä suunnitelmia mitä tehdään. Minä toivoisin pääsyä mökille. Mä niin rakastan mökkeilyä ja eikä helpota yhtään kipinää vaikka katson Huvila ja Huussi sarjaa netistä, kaikki vanhatkin jaksot. Vielä enemmän kaipaa mökille. Lapsuus kesiä tuli paljon tätini mökillä oltua ja serkkupojan kanssa uitiin, kalastettiin. Tekeminen ei loppunut kesken.

Palaan viel√§ t√§h√§n ‚ÄĚlomailuun‚ÄĚ, vaikka on ollut outoa ettei se arki ala maanantaina miettien mit√§ teen perjantaiksi myyntiin. Nyt pikku hiljaa oppinut ett√§ kun on p√§ivi√§ ettei mit√§√§n menoa ole, voin ottaa vain rennosti. Vaikka arki on v√§lill√§ haastavaa oman jaksamisen kanssa, siihen yhdistettyn√§ koti ja ADHD lapsi, p√§ivist√§ selvi√§√§ aina p√§iv√§ kerrallaan. Ja koska eilen olin virke√§ ja touhusin, t√§n√§√§n sitten aika menee sohvalla melkeinp√§. Ja odotan jo kovasti millon p√§√§sen nukkumaan. Huomenna onneksi on kampaaja ja saa v√§h√§n piristyst√§. Itselle ja pojalle tilasin kes√§ksi uusia vaatteita ja ne pirist√§√§ mielt√§ my√∂s. Niin harvoin tulee ostettua itselle. No nyt ostin ja oon tyytyv√§inen.

Mulle tuli myös kardiologille aika. Viimeksi käynyt infarktin yhteydessä sydämen takia tutkimuksissa. Onneksi nyt tuli niin saa tietää onko tilanne pysynyt ennallaan. Mutta taas mentävä verikokeisiin ja sydänfilmiin. Tämäkin kyl taas omalta osalta jännittää, löytyykö mitään. 25.5 on eka rasvapatin poisto Tk:lla klo 11 ja klo 16 oltava sitten Mikkelissä kardiologilla.

K√§vin vappup√§iv√§n√§ is√§√§ katsomassa. Miten hyv√§ mieli tuli kun n√§in is√§√§ pitk√§st√§ aikaa. Vein pakkaseen sinne is√§lle pizzaa, pullaa sek√§ limsaa. Kes√§kuun 7.p√§iv√§ on is√§n ja √§idin h√§√§p√§iv√§. Silloin olisi tarkoitus tehd√§ pieni kakku ja menn√§ √§idin kanssa is√§n luokse kahvit juomaan. Jospa t√§√§ korona helpottaisi kohta ja voisi useammin k√§yd√§ Mikkeliss√§ ‚̧ԳŹ

Hyv√§√§ alkavaa viikonloppua teille lukijoille. Palaan taas pian kirjoittamaan. ūüĆł

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sairaalareissu

22/05/2021