Blogi postaus

Sairaalareissu

Viikko alkoi normaalisti. Pojan kouluun laittoa, itse kävin tiistaina Tk:lla kokeissa. Sen jälkeen ystävä haki minut sieltä ja käytiin torilla kahvilla, jonka jälkeen suunnistimme kauppoja kiertämään. Mieltä piristävä päivä, senkin puoleen etten nukkunut sitä aikaa kun poika koulussa. Miehelle tuli muutenkin sille päivälle aamuvuoron lisäksi iltavuoro päälle niin olin sitten pojan kanssa illan kahden. Keskiviikolle sai mies vapaapäivän ja oli mukavaa että sai peräkkäin 3 vapaata. Käytiin kaupungilla syömässä yhdessä pitkästä aikaa. Nukuttiin ensin aamulla pitkään. Kaikinpuolin oli ihana päivä. Torstai aamu valkeni, nousin katsomaan pojan perään kun lähtee kouluun. Toivoteltiin hyvät koulupäivät ja kävin itse nukkumaan sohvalle. Mies nukkui silloin vielä ylhäällä yöunia. Klo 9 alkoi puhelin soida ja pojan opettaja soittaa. Aluksi olin aivan paniikissa kun opettaja kertoi, että ovat koululääkärin luona ja pojalla kovat kivut vasemmassa kiveksessä, ja lääkäri epäili kiertymää siellä ja meidän pitää mennä poika hakemaan ja lähteä viemään hänet Mikkeliin sairaalaan kirurgian päivystykseen jonne tekee lähetteen. Hätääntyneenä menin miehen herättämään, käyttämään nopsaan koiran ulkona ja kiireellä hakemaan poika koulusta. Tultiin kotia hakemaan tavaroita, otin itselleni omat lääkkeet mukaan, vaihtovaatteita ja koiralle ruokaa mukaan kun vietiin se äidilleni Mikkeliin hoitoon, kun ei tiennyt miten kauan meillä menee. Oltiin sairaalalla noin klo 11 ja nopeasti kävi kaikki ja poika olikin jo klo 13 leikkauksessa. Onneksi kolme lääkäriä oli sitä mieltä, että pitää avata ja katsoa mitä siellä on. Ja niinhän siellä kiertymä oli. Oltiin klo 16 jo lastenosastolla, ja minä jäin pojan kanssa yöksi sairaalaan. Mies meni hakemaan koiran hoidosta ja meni kotia. Lastenosastolla oli ihana palvelu, poika sai syömiseksi mitä halusi ja minäkin otin sieltä itselleni ruuat. Ettei tarvii kanttiinista hakea evästä. Poika sai pehmolelun osastolta omaksi. Oli kovasti siitä mielissään. Poika nukkui sairaalaa yön hyvin, minä en. Kokoajan ”vahdin” poikaa että kaikki on hyvin. Yöksi laittoivat happisaturaation ja aina kun se alkoi kiljahtamaan heräsin ja kävin asettelemassa sen uudelleen. Aamupäivällä päästiin sitten kotia hoito-ohjeiden kera. Hypättiin taksiin ja oltiin molemmat onnellisia kun olimme kotona. Itse menin ensimmäisenä suihkuun. Ja otin 2,5h unet Roopen kanssa. Sen jälkeen tehtiin itse jäätelöä, oli tosi hyvää. Tehtiin vaniljapohja johon raastettiin sekä Geisha suklaata.

Pojalle tehtiin alakertaan peti, ettei tarvitse kiivetä yläkertaan nukkumaan. Sovittiin, jos yöllä tulee hätä soittaa minulle. Mutta oli nukkunut hyvin yön ja aamulla päässyt itse ylös ja vessaan. Aamulla klo 7 heräsin ja poika oli sohvalla istumassa. Annoin aamulääkkeet ja tein voileivät hänelle ja palvelin ne sohvalle. Säälittää niin paljon kun käveleminen sattuu häneen. Meidän kipuherkkä poika, mutta reipas sellainen. Sairaalassa kerroin mitä mikäkin juttu on ja miten minä pienenä paljon sairaalassa olin ja tiedän asioista paljon. Sain pojan luottamuksen, illalla suihkuun meni jännitti hirveästi, että sattuuko suihkutus. Tästäkin keskusteltiin ja sanoin että laitetaan vesi valumaan pienelleen niin se ei satu. Tänään mies lähti iltavuoroon ja vietellään pojan yhdessä aikaa. Katsotaan suomen peliä, syödään herkkuja. Mun oli tarkoitus mennä tänään kaupungille vaalihommiin, mutta lapsi on vaaleja tärkeämpi. En olisi hennonnut jättää häntä yksin ❤️

Maanantaina jos poika vielä kipeä en laita häntä kouluun, ei ole mukava jos käveleminen sattuu ja 2.kerrokseen pitäisi luokkaan kävellä. Kaveritkin voisi kiusata häntä kun kävelee oudosti. Tossa iässä kun kiusaaminen on niin julmaa. Onneksi minä oon nykyään aina kotona niin ei tarvitse miettiä lapsenvahteja tai että joutuu töistä olemaan poissa. Jos maanantaina ei mene kouluun leivon meille jotain hyvää 😋

Kävin muuten torstaina kun odotettiin poikaa leikkauksessa ite verikokeissa ajankuluksi, kun aika olisi pe ollut Pieksämäen labraan. Kävi kätevästi siinä odotellessa ja en olisi kerennyt Pieksämäelle perjantaina kokeisiin. Tiistaina mulla on klo 11 rasvapatin poisto navan vierestä. Ollaan sitten Veikon kanssa molemmat kursittu kokoon. Sitten klo 16 pitäisi tiistaina olla Mikkelissä kardiologin vastaanotolla. Leikkaava lääkäri haluaa vielä että kardiologi katsoo ennen leikkausta sydämen tilan. Varmuuden vuoksi ettei mitään tule leikkauksen aikana. Itse pelkään nimenomaan sitä, että leikkauksen aikana saan infarktin. Nyt kun leikkaus siirtyi kesäkuulle, pahoin pelkään että se on juuri silloin kun miehellä vapaa viikkonlomaa. Oli tarkoitus joku pieni reissu silloin tehdä. Pitäö toivoa ettei ole leikkaus ollut ennen sitä, koska ei sitten voi leikkauksen jälkeen mihinkään mennä.

Mulla on ollut hieman ikävä leipomista ja Feriaa. Tekisi mieli ensi viikolla mennä myymään sinne. Saisi leipoa kaikea kivaa, en tiedä osaanko enää edes. Vai ottaisiko vielä levon kannalta ensi viikonkin? 🤔

Hyvää viikonloppua ja harmillisesti sateista sellaista 🌻

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesä 🌻

16/05/2021

Syntymäpäivä

04/06/2021