Blogi postaus

Leikkaus

Vihdoin ja viimein on leikkaus 17.6. Minun piti käydä kardiologin ja anestesialääkärin arviossa voidaanko mua nukuttaa leikkausta varten, ottaen huomioon sairaudet taustalla. Alunperin oli tarkoitus päiväkirurgisesti tehdä toimenpide, mutta anestesialääkäri on ehdottomasti sitä mieltä että jään osastolle leikkauksen jälkeen. Koska kainaloalueen infektio riski on niin suuri, että pitää varautua tehostettuun hoitoon. Ja mulle laitetaan ART-kanyyli joka ylläpitää verenkiertoa. Olen tosi iloinen, että vihdoin saan kainalosta inhottavan vaivan pois, mutta myös pelottaa leikkaus, koska minun kohdalla on suuria riskejä. En oo koskaan jännittänyt toimenpiteitä tai leikkauksia. Mutta nyt on kyllä melkeinpä pelkoa miten se menee. Leikkauksen jälkeen kun kotia pääsen voi mennä jonkin aikaa ennen kun olen toipunut. Kainalo kuitenkin on aika arkapaikka. Reidestä otetaan sinne ihosiirre. Siitä olen hyvilläni etteivät tee sitä päiväkirurgisesti. Mielummin olen sairaalassa tarkkailussa jos jotakin tulee.

Ennen leikkausta on kuitenkin vaikka mitä edessä. Huomenna perjantaina menen pitkästä aikaa Kirpputori Ferialle leivonnaisia myymään. Tänään niitä leiponut hieman kuumissa tunnelmissa. Juomista mennyt varmaan eräskin litra. Mutta oli mukava leipoa kaikkea erilaista pitkästä aikaa. Ja odotan sitä että nään taas tutut ja uudet asiakkaat. Sillä seuraavat puolitoista kuukautta en tee leivonnaisia ollenkaan. Ensin on sairausloma ja sen jälkeen miehen loma alkaa ja nautitaan koko perhe lomasta. Muutama kakku tilaus on vielä tehtävä ennen leikkausta. Nytkin aika pitkälti ”lomaillut” Vapun jälkeen. Joitakin kakkuja vain tehnyt.

Sunnuntaina jännitetäänkin sitten kunnallisvaaleja. Olin maanantaina ja tiistaina torilla vaalitunnelmiassa. On ollut tosi mielenkiintoista ensimmäistä kertaa vaaleissa olla mukana. Muutamat ihmiset ovat kertoneet äänestäneen minua. Toivon 10 ääntä saavani ja olisin tyytyväinen. Meillä on puolueen kanssa vaalivalvojaiset sunnuntaina. Mukavaa vaihtelua sekin, päästä kotoa ihmisten seuraan. Jännittämään montako meistä pääsee läpi.

Ensi viikolla suunniteltiin, että käydään Kuopiossa pieni ”shoppailu”reissu tekemässä. Ja samalla käydään syömässä jossain. Tiistaina menen aamupäivällä isää katsomaan ja illalla Varkauteen kulmien laminointiin. Saa kulmakarvat ojennukseen ennen leikkausta. Keskiviikkona teen voileipäkakun ja tapaan kuntoutusohjaajan. Hänen kanssaan katsotaan läpi yhdessä onko jotain mitä voisin hakea, koskien kuntoutustani. Ihan mielenkiinnolla odotan sitäkin tapaamista. Onko jotain missä voisivat auttaa.

Kaiken kaikkiaan mun elämää hallitsee tällä hetkellä pelko ja jännitys. Se että leikkauksen aikana tai sen jälkeen tapahtuu jotain. Pelottaa jos saan vaikka uuden aivoinfarktin leikkauksen aikana. Entä jos tällä kertaa menetänkin toimintakyvyn raajoisssa? Entä jos leikkauksen jälkeen iskeekin se infektio ja sitä sitten hoidetaan sairaalassa. En haluaisi olla perheestä erossa pitkää aikaa. Jos jotain sattuukin enkä pääse lähtemään lomareissulle heikäkuussa niin kuin oli suunniteltu. Meidän rakastamaa pohjoista kohti. Meinattiin olla reilu viikko reissussa. Käydä Ylläksellä muutama päivä, Rukalla jne. Pohjoisen reissut on meille ollut ne rakkaimmat. Kun ulkomaille ei uskalla lähteä, halutaan tukea kotimaan matkailua. Koira tällä kertaa taidetaan jättää mummolaan hoitoon. Ettei tarvitse pitkiä matkoja autossa olla häkissä. Ja on sitten itsellekin helpompaa kun ei tarvitse miettiä voiko koiraa ottaa jonnekin mukaan.

Omakotitalossa asumisen ihanuuden nurmikonleikkuu! Vasta minä sen leikkasin ja nyt on jo taas kuin viidakko! Lauantaina meinasin illasta viileämmällä leikata sitä aina yksi osa kerrallaan. Tossa kun tuota leikattavaa riittää. Haluan nyt itse leikata sen koska tiedän etten hetkeen voi sitä itse leikata vaan mies joutuu tekemään sen töiden. Mun nautinto on kukkien kantelu. Joka päivä saa katsoa ihanaa kukkaloistoa ja tehdä pihalla ”terapia”kierros. Saa nähdä onko mulla enää kukkia kun tulen sairaalasta vai onko mies saanut ne kuivumaan 😂 No, täytyy luottaa että mulla edelleenkin on nää terapiakukat tallessa 🌸

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Comments

Jasmin
10/06/2021 at 19:36

Ihana blogi!❤️

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Kiitos ❤️Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Syntymäpäivä

04/06/2021

Jännitystä

15/06/2021