Blogi postaus

Lomaviikko

Tultiin Ruka-Kuusamon viikko sitten lauantaina. Meillä oli täältä mökki vuokrattuna. Tässä pihapiirissä on kaksi mökkiä ja toisen vuokrasi miehen sisko perheineen. Päädyttiin ”yhteiseen” lomaan kun pojalla on sit naapurissa saman ikäisiä serkkuja kaverina. Ettei aina kaikkia lomia joudu meidän aikuisten seurassa viettämään. Ja niihin poika onkin sitten viettänyt paljon aikaa heidän kanssaan. Sunnuntaille tein loman kunniaksi iso täytekakun koko porukalle. Yhtenä päivänä grillailtiin porukalla ja toissa päivän tein ison kasan lettuja. Välillä ollaan myös omalla porukalla oltu. Esim. Käytiin Erä-susi paikassa jossa kotieläimiä ja 150 huskyä. Ei ole loma jos ei huskyjä käy katsomassa. Käytiin myös koko porukka Rukan kävelykylässä. Siellä pojat saivat mennä hissillä ylös tunturille ja tulla kesäkelkkarataa pitkin alas. Toisella kerralla meidän poika sitten päätti vähän näyttää kavereille eikä jarruttanut mutkaan vaan lensi radalta ulos. Muistoksi sai poskeen kivan mustelman sekä jalkoihin ja käsiin. Siellä olis mies ulkona vesipuisto. Siellä kävivät myös mutta tää meidän sankari siellä kauaa viihtynyt. Kävästiin myös gondolihissillä Rukatunturin päällä. Kummipoika 3v oli mielissään. Sekä käytin häntä leikkipuistossa ja jäätelöllä. Tää kummipoika on aivan ihana kun ei ujostele yhtään. Tulee reippaasti ”kylään” kummin mökille ja saa aina pillimehun. Pitänyt pitää huolta jotta niitä aina kummilla on kaapissa. Ollaan miehen kanssa yhdessä nyt viidettä kertaa tällä aluella. Ja ilman että Riipisen matkamuisto paikassa käy euron munkkikahveilla ei voi olla käymättä. Otettiin koko porukalle tässä yksi päivä kahvit siitä, ennen kun mentiin vieressä olevaan uimarantaan. Kaikki muut uivat paitsi minä, kun kainalon takia ei saa vielä uida. Varsinkin kun piti vasta taas antibioottikuuri syödä joka toissa päivänä loppui.

Eilen käytettiin miehen kanssa poika kahden serkkunsa kanssa keilaamassa. Oli mukava nähdä miten nää 11v, 12v ja 13v tsemppasi toisiaan. Meillä oli hyvä mieli kun katseltiin. Se oli tärkeintä että lapsilla oli mukavaa. Me itse ehditään kyllä keilaamaan muulloinkin. Tänään kun on vesisade päivä menee nämä esiteinit ja 3v Angry birds sisäleikkipuistoon kuluttamaan energiaa pois. Tänäänkin viimeinen päivä täällä ja huomenna sitten aamupäivällä lähdetään kotia kohti ajelemaan. Vaikka ollut välillä itselle aika rankkaa ja väsyttävää tää reissu mutta on ollut mukavaa viettää perheenä aika ja myös isommalla porukalla. Ja mikä parasta, poika on saanut olla serkkujensa kanssa.

Jouduin mä maanantaina käymään maksusitoumuksen kanssa Kuusamon terveyskeskuksella INR-kokeessa kun ne on leikkauksen jälkeen heitelleet eikä ole meinannut asettua. Nyt näytti siltä että taitavat asettua. Eikä tartteisi viikon välein käydä otattamassa verikokeita. Jouduin soittamaan myös työterveyteen itselleni aikaa kun pidemmän aikaa mun pulssi nousee noin 120 paikkeille aamuyöstä tai iltayöstä. Täälläkin lauantai iltana klo 23-01 pulssi huitelee siellä 120 tietämillä eikä meinannut rauhoittua millään ennen kuin aamulääkkeistä otin beettasalpaajan. Sain sitten maanantaille työterveyslääkärille siirtoajan. Hän kirjoitti nyt iltaan myös tuon lääkkeen. Ja nyt kun olen aamuin illoin ottanut bisoprolol beettasalpaajan ei ole ollut korkeita sykkeitä. Tää Apple watch on hyvä kun se ilmoittaa yli 110 menevät sykkeet. Nyt tää kello ollut mulla jo yli vuoden käytössä enkä osaisi olla ilman. Mulla ostettiin joku aika sitten uusi ja mies otti mun vanhan kellon kokeeksi kun haluaa testata tulisiko hänellekin sille käyttöä. No johan sekin on koukussa siihen 😂

Tässä itse aikaisin tälle aamua heräsin. Odottelen tässä milloin muut herää ja päästäisiin yhdessä aamupalalle. Samalla hyvä kirjoittaa kuulumiset. Vaikka tää loma on rankkaa, oon ollut aivan poikki välillä, on tää ollut myös palkitsevaa. Outoa sitten kun lähdetään kun ei tulekaan kummipoika kylässä joka päivä käymään. Ensi viikolle onkin muutama meno sovittuna. Esim auton katsastus maanantaina, kynsien laitto sekä jalkahoitajalle aika. Voi olla että väsyttää aikalailla ja tulee nukuttua paljon. Niin ja sunnuntaina meen ystävän kanssa kesäteatteriin kun voitin arvonnasta liput kahdelle. En oo pitkään aikaan käynyt kesäteatterissa mutta nyt pääsen. Ootan kovasti jo sitä. Lauantaina illasta äiti ja veli tuo koiran kotia asti. On nätisti ollut siellä hoidossa. Alkaa jo ikävä olemaan kun viikko erossa oltu. Täällä olisi Roope nähnyt paljon poroja. Olisi saanut vahtia ikkunasta ettei liian lähelle tule. Ekana aamuna kun oli kolme poroa tulossa meille. Osa oli jo terassilla tulossa. Tää loma on kyllä ollut antoisa. Ollaan saatu tarjota meidän pojalle sekä hänen serkuilleen elämyksiä. Ja samalla tää on ollut myös väsyttävä ja hermoja raastavaa. Tänään vielä nautitaan ja huomenna ajellaan sitten kotia.

Kirjoittaja

sannamaarit.huotari@aivosumussa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesä”loma”

16/07/2021

Arkeen paluu

20/08/2021